ΤΟΡΩΝΗ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τορώνη Χαλκιδικής - Γεωγραφικά στοιχεία

Τορώνη Σιθωνία ΧαλκιδικήΗ Τορώνη είναι ένα χωριό με ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χερσονήσου Σιθωνίας του νομού Χαλκιδικής.

Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι ο τουρισμός, όπως επίσης η γεωργία και η αλιεία. Η Τορώνη παρουσιάζει έντονη τουριστική ανάπτυξη. Η απόσταση του οικισμού από το Νέο Μαρμαρά είναι 23 χιλιόμετρα.

Τορώνη - Ιστορικά στοιχεία

Οεπισκέπτης της Τορώνης μπορεί να προσεγγίσει τον αρχαίο οικισμό της Τορώνης. Το αξιοθέατο αυτό βρίσκεται πάνω σ’ένα λόφο, παραλιακά στο τέλος του χωριού. Ένα δεύτερο αξιοθέατο είναι η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Τορώνη Σιθωνία ΧαλκιδικήΈπειτα από την ακτή Τριστινίκα και την Τορώνη, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην τουριστική περιοχή του Πόρτο Κουφό. Ο εν λόγω οικισμός αναπτύχθηκε επίσης τα τελευταία χρόνια και υπάρχει μαρίνα για σκάφη-πλοιάρια. Έξω από το λιμάνι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο στη Βόρεια Ελλάδα συναντούμε την τοποθεσία Καρτάλια , με βραχώδεις ακτές.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΡΩΝΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

Παραλίες της Τορώνης

Τορώνη Σιθωνία Παραλίες Τορώνη Σιθωνία Παραλίες Τορώνη Σιθωνία Παραλίες Τορώνη Σιθωνία Παραλίες Τορώνη Σιθωνία Παραλίες Τορώνη Σιθωνία Παραλίες Τορώνη Σιθωνία Παραλίες